Ouwe, trouwe Slubbers Mijn ouwe, trouwe Slubbers, ze werken niet meer. Zes jaar geleden heb ik ze gemaakt, tijdens mijn allereerste trip naar Spanje. Er hangen liefdevolle herinneringen aan. Die kan ik toch zo niet weggooien?
Ik moet nieuwe, dat is zeker. Ik heb zoveel mooie wol, zoveel kleuren om uit te kiezen.
Maar ik ben ook trouw. Wat ik ooit mooi vond, vind ik nog steeds mooi. Ik heb alle kleurtjes met zorg uitgezocht. Ik kan geen afscheid nemen.


De afgelopen zes jaar stonden in het teken van ontwikkeling. Ontwikkeling van het gehaakte laarsmodel maar ook ontwikkeling van de zool. Zoekend naar oplossingen probeerde ik steeds nieuwe materialen uit, verstevigde het hakdeel, hoogde de binnenvoet op.
Dit paar Slubbers heeft al zeker vier paar testzolen gezien. Door het lopen op de diverse zolen ontdekte ik eigenschappen van de materialen die fijn waren, maar ook zeker eigenschappen die zo snel mogelijk moesten verdwijnen. Bijvoorbeeld de grip op de vloer waarop je loopt. Met die ervaringen en wetenschap ben ik op zoek gegaan naar een producent die met mijn aanwijzingen aan de slag ging om de ultieme Slubbers-zolen te ontwikkelen.


Het resultaat is fantastisch. En ja, ik heb op de Slubbers-zolen gestaan, heb even geproefd van hoe ze voelen. Maar ervaren? Daar heb ik nog geen tijd voor gehad.

Met een bedenkelijke blik kijk ik naar mijn trouwe Slubbers. Het gaat écht niet langer. Er moet iets gebeuren.


Dus torn ik de laarzen los van de zolen, schud zand en stof eruit en doe ze in de wasmachine. Beetje zeep erbij, beetje wasverzachter, op 30 graden en draaien maar. Eenmaal fris en droog voorzie ik ze van een nieuw paar zolen. De enige echte Slubbers-zolen, speciaal ontwikkelt op een vrij gevoel. Op steun en warmte. En zelf heb ik er nog nooit op gelopen…. wat een gemis.

Als de eerste zool is bevestigd, kan ik me niet bedwingen en móet ik 'm aan mijn voet schuiven.
 

Het eerste dat ik ervaar is: warmte. Lieflijke warmte. Het lijkt wel of die warmte als lovertjes door mijn benen naar boven tinkelen. Diep van binnen borrelt een blije lach. Het voelt nóg fijner dan ik dacht!
Snel ga ik verder met de tweede zool, die moet er ook zo snel mogelijk onder. Voor ik het weet dans ik door het huis. Mijn opzet is gelukt. Hier heb ik zes jaar lang voor geknokt. De zolen zijn perfect, precies zoals ik ze had ontworpen. Ik ben trots en ik ben blij! Nu weet ik nog zekerder dat het product toekomst heeft. Want dit moet iedereen voelen: echte Slubbers aan je voeten!

Love,
Ouro
 
  Ouro     22-01-2018 11:32     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.